Ook een eigen babysite? kijkonzebaby.nl
Ruben Schreuder

dagboek

9 mei 2003 - Dag 2

Juist ja! Zo gaat dat dus 's nachts! Om de twee uur zet meneer het op een brullen. Even wiegen, beetje drinken bij mama en dan maar hopen dat ie stil wordt, en blijft.
Arend heeft de geboortekaartjes opgehaald en verstuurd. En beschuit met muisjes rondgedeeld op het werk.
Nynke voelt zich noch steeds erg slap en moe.

Reageer   Reacties bekijkenReacties verbergen   Er zijn nu 6 reacties.

8 mei 2003 - De eerste dag

Ruben en mama hebben een onrustig nachtje, hij moet wennen aan slapen in een bedje.
We leren hoe je een baby aankleedt, een luier om doet. Wat is zo'n baby klein, ben ik voorzichtig genoeg?
Daarna wordt Ruben aangemeld bij de burgerlijke stand, dat kan in het ziekenhuis.
Dan gaat Ruben in de maxicosi en verlaten we het ziekenhuis. Zeer langzaam rijden we naar huis, nu geen ongeluk krijgen!
Een vreemd gevoel, om in één keer met zijn drieen in huis te zijn. Wij worden verder ingewijd in de wereld van rompertjes, luiers en de tummietub.
's Avonds komt de familie nog even op bezoek, oom Frank is er nu ook bij. Alleen tante Elisabeth zit in Zweden, zij moet het doen met foto's.

Reageer  

7 mei 2003 - Opa's, oma en beppe

Vanuit het kraambed nog worden de kersverse grootouders gebeld. Voor hun een verrassing, tijdens de bevalling hebben we niet gebeld. Ze komen direct naar Deventer om Ruben te bewonderen. Ook oom Arjen en tante Marijke komen kijken. Een mooi kereltje, is de algemene conclusie.
Het bezoek mag niet te lang blijven, moeder en kind hebben een zware bevalling achter de rug, zij blijven de nacht ook in het ziekenhuis.
En zo eindigt deze bewogen dag, 7 mei 2003.

Reageer   Reacties bekijkenReacties verbergen   Er is nu 1 reactie.

7 mei 2003 - Geboren!

En om tien voor drie in de middag werd je dan geboren! Dag Ruben! Dag mannetje!
Ogen gelijk open: wat gebeurt hier? Waar ben ik? Wie zijn jullie? Nieuwsgierig.
En knap! Mooi mannetje he?

Reageer   Reacties bekijkenReacties verbergen   Er is nu 1 reactie.

7 mei 2003 - Het ziekenhuis

Donderdag 7 mei begint in een kraamkamer van het Geertruiden ziekenhuis te Deventer. Alles lijkt voorspoedig te gaan, er is reeds 6 cm ontsluiting. Off the record horen we dat 1 cm per uur een gemiddelde voortgang kan zijn. Als de dokter om 3 uur weer komt kijken, zijn we helaas letterlijk geen milimeter opgeschoten.
Om een lang verhaal kort te maken: pas rond 2 uur 's middags kon de eindfase van de bevalling beginnen.

Reageer  

6 mei 2003 - Het gaat beginnen...

Het is nu twee weken na 22 april, de dag dat 'het' geboren zou worden (jongen of meisje, dat wisten we niet). Maar het lijkt er nu op dat meneer (zoals we nu weten) niet opgewekt wil worden, want dat zou hem anders vrijdag te wachten staan.
's Avonds rond een uur of 6 begonnen de eerste weeen. En uitgerekend tijdens Real Madrid-Juventus moet de aanstaande vader voorbereidingen in de slaapkamer gaan treffen. Een voorbode van het vaderschap...?
Rond 11 uur breken de vliezen en wordt verloskundige Nienke gebeld. Ze constateert dat er in het vruchtwater is gepoept, de bevalling zal derhalve in het ziekenhuis gaan plaatsvinden. Met de auto gaan we onderweg.

Reageer